Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- 1 czerwona papryka
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 3/4 szklanki.kaszy kuskus
- olej do podsmażenia
Przygotowanie: cebulę obieramy, kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i paprykami, podsmażamy razem z cebulą. Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Podsmażamy całość. Przygotowujemy kaszę: przekładamy ją do miski, dodajemy sól (wedle uznania) oraz łyżkę oleju, mieszamy i zalewamy wrzątkiem tak,aby woda "wystawała"centymetr nad kaszą. Odstawiamy na 5minut. Po tym czasie gotową kaszę mieszamy z podsmażonymi warzywami i kurczakiem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz