Składniki:
- 3-4 jajka na twardo
- 1 jajko surowe
- natka pietruszki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- bułka tarta
Przygotowanie: jajka na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy surowe jajko, pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia. Smacznego!
Puree z marchewki
Składniki:
- 4 marchewki
- 100 ml mleka
- woda
- sól
- pieprz
Przygotowanie: marchewki myjemy, ovueramy, tniemy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka, zalewamy 100 ml mleka i resztę wodą, aż zakryje marchew. Gotujemy po przykryciem 20 minut. Ugotowane marchewki blendujemy na puree, dodając mleka z wodą (pozostałą z gotowania marchewek) gdyby puree było za gęste. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz