Składniki na ciasto:
- 30 dkg mąki
- 10 dkg masła
- 10 dkg cukru pudru
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie: Z podanych składników wyrobić ciasto, rozwałkować, aby ciasto przykryło dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec 20 minut w 180 stopniach.
Składniki na masę serową:
- 1kg białego sera
- 1/2 szklanki oleju
- 3 szklanki mleka
- 2 jajka
- 4 żółtka
- 1 budyń śmietankowy
- aromat cytrynowy
Przygotowanie: Ser zmielić, dodać mleko, olej, jajka, żółtka, budyń i kilka kropel aromatu cytrynowego. Całość zmiksować na gładką masę i wyłożyć na popieczone ciasto. Piec w 180 stopniach przez 50 minut.
Składniki na bezę / rosę:
- 5 białek
- 1 szklanka cukru pudru
Przygotowanie: Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wyłożyć na wierzch ciasta. Piec 20 minut w 150 stopniach. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz