Składniki dla 2 osób:
- 1 woreczek ryżu brązowego
- 30 dkg mięsa mielonego
- puszka czerwonej fasoli
- mała puszka zielonego groszku (u mnie bonduelle)
- 1 papryka czerwona
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- sól, pieprz
Przygotowanie: Ryż gotujemy przez 30 minut w osolonej wodzie. Mięso przesmażamy na patelni na rumiano, przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ogórki. Przesmażamy razem z mięsem. Następnie dodajemy odsączone: fasolę i groszek. Całość chwilę razem smażymy, dodając sól i pieprz oraz przecier pomidorowy (gdyby na patelni było zbyt "sucho" można podlać odrobiną wody). Gotowe danie podajemy z ryżem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz