środa, 22 kwietnia 2020

Blog czekoladowy

Składniki:
- 400 g mleka pełnego w proszku (Tutaj)
- 2 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 180g mała
- 3 łyżki kakao
- dodatki według uznania: pokruszone herbatniki,bakalie itp. U mnie tym razem jedno opakowanie rodzynek,słupków migdałów  i herbatniki

Przygotowanie: cukier,wodę i masło  przekładamy do garnka i zagotowujemy. Do dużej miski dodajemy mleko w proszku, kakao i dowolne dodatki: pokruszone herbatniki,rodzynki,słupki migdałów.  Wszystko mieszamy,dodajemy zagotowane i gorące cukier,wodę i masło. Całość mieszamy. Wykładamy na blachę lub do plastikowego pojemnika. Schładzamy w lodówce i gotowe. Smacznego!




1 komentarz:

  1. Blok czekoladowy to zawsze fajny pomysł na szybkie ciacho do kawy :)

    OdpowiedzUsuń