niedziela, 7 lutego 2016

Parówkowe kwiaty

Przepis znaleziony, wypróbowany, godny polecenia. Parówki ślicznie się prezentują tworząc małe kwiatuszki. Bardzo ciekawy pomysł na oryginalną przekąskę.

Składniki na 5 kwiatków:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 5 parówek
- zioła prowansalskie
- przyprawa kebab - gyros

Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć. Z ciasta wyciąć pasy odpowiadające długości parówek. Następnie zawinąć każdą parówkę w przygotowany kawałek ciasta i zawinięte ponacinać dość głęboko. Tak przygotowane parówki ułożyć na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, formując kwiaty czyli łącząc końce parówki ze sobą. Posypujemy ziołami prowansalskimi oraz przyprawą kebab - gyros i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!





1 komentarz: