wtorek, 10 listopada 2015

Piersi z kurczaka w boczku

Pyszna alternatywna dla piersi z kurczaka, które zazwyczaj wychodzą nam suche i takie no....nudne;) Pomysł na to danie podpatrzony u kumpeli z pracy. (Dżoana dziękuję i proszę o więcej takich perełek;)

Składniki:
- piersi z kurczaka (u mnie 3 pojedyncze, dość małe)
- plastry surowego boczku - wedle uznania (u mnie na 3 małe piersi ok 12 plastrów)
- przyprawy - papryka słodka i ostra, sól, pieprz, rozmaryn

Przygotowanie: Piersi płuczemy, owijamy plastrami surowego boczku i tu w zależności od upodobań kawałki piersi mogą być na jeden kąsek lub możecie zawijać całe piersi. Owinięte piersi układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym odrobiną tłuszczu. Pieczemy do zarumienienia plastrów boczku (w zależności od grubości mięsa 30 - 40 minut) w 170 stopniach.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz