Przepyszne ciasto: kruchy spód i delikatna masa makowa. Polecam!
Składniki na kruche ciasto:
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 1 margaryna
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1 cukier waniliowy
Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno tortownicy. Ja dodatkowo ponakłuwałam je widelcem.
Składniki na masę:
- 1 puszka gotowej masy makowej
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła (nieroztopionego)
- 2-3 łyżki bułki tartej
Masę makową łączymy z masłem, miodem i bułką tartą.
Na kruche ciasto ląduje masa makowa. Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni prze 50 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz